Swipe to the left

Maak je eigen peperkoekhuisje deze kerst!

Maak je eigen peperkoekhuisje deze kerst!
By Ellen Bolhuis-Bosboom 3 years ago 9722 Views No comments

Nu velen van ons meer thuis zijn, wordt het versieren van je eigen huis rond de feestdagen nóg gezelliger. Een peperkoekhuisje is een echte blikvanger op de kersttafel, en ook lekker natuurlijk. Bovendien is het bakken, bouwen en versieren van een peperkoekhuis een leuke activiteit om samen te doen! Om je op gang te helpen, hebben we hier een overzicht gemaakt van de stappen, benodigdheden, producten en versier ideeën!

De uitsteekset van Städter bevat bijna alles wat je nodig hebt om een peperkoekhuisje te maken! Recepten, een bouwhandleiding en de 7-delige uitsteekset (zie afbeelding) zijn bijgesloten in de verpakking. Daarnaast heeft Ellen ook sjablonen van Scrapcooking waarmee je een huisje kunt maken. Op de achterkant van de verpakking is een duidelijke werkbeschrijving met een koekjesrecept, en de sjablonen zijn natuurlijk herbruikbaar. De links naar deze producten staan onderaan de blogpost.

Benodigdheden:

  • Städter peperkoekhuisje set of de ScrapCooking Xmas house XXL sjablonen
  • Peperkoekdeeg
  • Bakplaat en bakpapier
  • Deegroller
  • Versieringen; royal icing (eiwitglazuur), chocolaatjes, snoepjes, sprinkles

Begin met het maken van het peperkoekdeeg, volgens een recept naar keuze. Rol het deeg uit, direct op het bakpapier. Hierdoor vervormen de stukken peperkoek niet bij het verplaatsen van een uitrolmat naar de bakplaat. Steek de vormen uit zoals aangegeven in de bouwhandleiding. Bak de koeken zoals het peperkoekrecept aangeeft. Zorg dat de randjes licht goudbruin zijn geworden. Laat de stukken vervolgens helemaal afkoelen.

Nu komt het bouwen! Volg de instructies in de bouwhandleiding. Maak je geen zorgen als de stukken niet totaal op elkaar aansluiten. Deze kun je vullen met icing. Als jouw bouwsel vervolgens staat als een huis, dan kun je het versieren! Spuit met icing de details op het huisje, hier kan jouw creativiteit op los! Andere versier ideeën zijn:

  • Ijspegels van royal icing van het dak doen bungelen
  • Kleine chocolaatjes of snoepjes toevoegen voor details
  • Sneeuw toevoegen, dit kan poedersuiker zijn, maar ook eetbare glitter of een combinatie
  • Kleine kerstboomkoekjes maken en versieren met fondant of icing
  • Plaats LED lampjes of -waxinelichtjes in het huisje voor extra sfeer!

Een kersthuisje kan natuurlijk niet zonder bewoners! Als extra finishing touch kun je met deze uitstekers peperkoekmannetjes bakken, en versieren met icing!

via GIPHY





Producten:

Merken