Swipe to the left

Learn the Wilton Way! Building Buttercream Skills

By Ellen Bolhuis-Bosboom 4 months ago 89 Views No comments

Hoe leer je de juiste technieken in het taart versieren met botercrème. In de Wilton cursus Building Buttercream Skills. Maar wat is de Wilton Building Buttercream Skills-cursus?

De Wilton Building Buttercream Skills-cursus is een gestructureerde lesmethode die is ontworpen om beginners de essentiële vaardigheden van botercrèmedecoratie bij te brengen. Deze cursus is ontwikkeld door Wilton, een heel bekend (Amerikaans) merk in materialen voor taartdecoratie en bakaccessoires. Door middel van deze cursus kun je stap voor stap leren hoe je decoraties gespoten met botercrème toepast.

Wat leer je in de cursus?

De cursus begint met de basisprincipes van het werken met botercrème. Je leert hoe je spuitzakken vult, de juiste spuitmondjes kiest en hoe je de juiste druk op de spuitzak kunt uitoefenen voor het gelijkmatig spuiten met botercrème. Vervolgens leer je verschillende technieken en oefeningen, zoals het maken van rozetten, sterren, lijnen en krullen, waarmee je vaardigheden verder kunt ontwikkelen.

Naast de basistechnieken leer je ook geavanceerdere decoratietechnieken, zoals het creëren van bloemen, blaadjes, schelpen en andere gedetailleerde patronen. Je ontdekt ook hoe je kleurstoffen kunt gebruiken om levendige en aantrekkelijke ontwerpen te maken.

Bovendien leer je verschillende afwerkingstechnieken, zoals het gladstrijken van de botercrème en het toevoegen van texturen voor een trendy uitstraling.

Waar kun je de cursus volgen?

De Wilton Building Buttercream Skills-cursus wordt aangeboden op verschillende locaties en waaronder door Ellen van Ellen's Creative Cakes in Donderen (Drenthe). Ellen is sinds 2008 gecertificeerd Wilton instructrice en geeft deze cursus ondertussen al bijna 15 jaar.

Kortom, de Wilton Building Buttercream Skills-cursus biedt je de mogelijkheid om je botercrèmedecoraties naar een hoger niveau te tillen. Met deze gestructureerde lesmethode leer je stap voor stap de essentiële technieken om prachtige taartontwerpen te maken en je creativiteit te uiten. Of je nu een beginner bent, een hobbybakker, al enige ervaring hebt of niet, een banketbakkersleerling of een professional die op zoek is naar nieuwe inspiratie, deze cursus is echt voor iedereen een waardevolle investering in je taartdecoratievaardigheden.

De stapsgewijze instructies zijn gebundeld in een lesboek en is onderdeel van de cursus. Dus waar wacht je nog op?

Schrijf je in voor de Wilton Building Buttercream Skills-cursus en ontwikkel de vaardigheden die nodig zijn om prachtige botercrèmedecoraties te maken die zeker de aandacht zullen trekken!

Waar: Ellen’s Creative Cakes, Donderen, Drenthe

Maakt je dit blij? Kijk op de website voor de eerstvolgende cursus en geef je op!

https://www.ellenscreativecakes.nl/wilton-methodtm...

Pinksterfair Het Laer Ommen - 2023

By Ellen Bolhuis-Bosboom 5 months ago 181 Views No comments

Banner van de Pinksterfair Het Laer in Ommen - 2023Dit jaar vindt het evenement plaats op zaterdag 27, zondag 28 en maandag 29 mei, elke dag van 10.00 - 17.00 uur. Het belooft wederom een gezellige fair te worden op een mooie locatie met een grote diversiteit aan stands, waaronder Ellen's Creative Cakes.

Ellen's Creative Cakes is gespecialiseerd in taartdecoratie en zal tijdens de Pinksterfair diverse taartdecoratie materialen meenemen. Zo kun je bij onze stand terecht voor kleurstoffen, siliconen mallen, spuitmondjes voor eiwitglazuur en stencils. Daarnaast zullen wij ook demonstraties verzorgen in het gebruiken van siliconen mallen en het maken van suikerbloemen op draad. Ben je op zoek naar koekjes- en andere uitsteekvormen, eetbare kleurstoffen, alles voor het maken van suikerbloemen, glazen stolpen of taartstandaards? Dan ben je bij ons, Ellen's Creative Cakes aan het juiste adres.

De Pinksterfair is niet alleen een gezellig dagje uit, maar ook een uitgelezen kans om inspiratie op te doen voor je tuin, interieur, kleding, sieraden en nog veel meer. Er is voor jong en oud van alles te beleven en te ontdekken, van lifestyle en fashion tot food en garden.

Kaartjes zijn zowel aan de kassa als online verkrijgbaar. Voor kinderen tot en met 12 jaar is de toegang gratis, voor volwassenen bedraagt de entree €12,50 per persoon. Parkeren is gratis en voor fietsers is er een fietsenstalling beschikbaar. Het landgoed is bovendien goed te bereiken met het openbaar vervoer, want het ligt op slechts 250 meter lopen vanaf station Ommen.

Mis deze gezellige en veelzijdige fair niet en kom bezoek on op Het Laer in Ommen tijdens het Pinksterweekend. Tot dan!

Royal Icing workshop en Masterclass met Kelvin Chua uit Maleisië

By Ellen Bolhuis-Bosboom 5 months ago 677 Views No comments

Kelvin Chua is een getalenteerde docent uit Maleisië die in 2018 de prestigieuze Royal Icing Cake Master Award heeft gewonnen. En goed nieuws: in juni 2023 komt hij naar Nederland voor een workshop en masterclass die al in 2020 gepland stonden, maar vanwege de pandemie uitgesteld werden.

De masterclass die Kelvin Chua gaat geven, is gericht op het maken van een koekoeksklok huis met diverse andere kleine details. Het is een 2-daags project waarbij verschillende Royal Icing technieken aan bod komen. De lessen worden in het Engels gegeven en vinden plaats op zaterdag en zondag 3 en 4 juni 2023 van 9.15 uur tot 18.30 uur, met inloop vanaf 9.00 uur. De locatie is Eetcafé Hoving in Donderen en de kosten bedragen €440 per persoon.

Wat kun je verwachten van deze workshop? Kelvin Chua zal je begeleiden bij het maken van de koekoeksklok en details en je leren hoe je diverse Royal Icing technieken kunt toepassen. Royal Icing is een suikerglazuur dat gebruikt wordt voor decoraties op gebak en taarten. Het is een uitdagende techniek die veel precisie vereist, maar met de juiste begeleiding kan iedereen het leren. Kelvin zal het een feestje maken!

Naast de gastworkshop met Kelvin Chua voor het maken van een koekoeksklok huis is er ook een workshop op vrijdag 2 juni 2023 waarin je in één dag een prachtige koi karper met lotusbloemen op een plakkaat kunt maken. Deze workshop vindt plaats op dezelfde locatie, Eetcafé Hoving in Donderen, en begint om 9:15 uur en eindigt om 18:30 uur. De kosten voor deze workshop bedragen €220 per persoon.

Het is belangrijk om te weten dat de workshops inclusief alle ingrediënten zoals Royal Icing en taartborden zijn. Ook koffie/thee, frisdrank in de middag en een heerlijke lunch zijn inbegrepen. Als je speciale dieetwensen hebt, zoals een vegetarische lunch, dien je dit van tevoren door te geven. Materialen zoals spuitmondjes, zakjes en potloden worden verzorgd en hoeven dus niet meegenomen te worden.

Overnachtingen en diners zijn voor eigen rekening. Gelukkig zijn er voldoende mogelijkheden in de omgeving van Donderen om te overnachten en te dineren. Parkeren bij Eetcafé Hoving is gratis en er zijn twee laadpalen beschikbaar voor het opladen van een elektrische auto.

Als je geïnteresseerd bent in de workshops met Kelvin Chua, is het belangrijk om je snel aan te melden, want de beschikbare plaatsen zijn nu beperkt. Je kunt je aanmelden via de website. Kijk hiervoor onder het tabblad Workshops en Activiteiten op de Home pagina. We kijken erg uit naar deze fantastische workshops en zien je daar graag!

PME Sugarflowers Module

By Ellen Bolhuis-Bosboom 5 months ago 87 Views No comments

De PME Professional Diploma cursus is een uitgebreide cursus waarin verschillende technieken behandeld worden, waaronder de suikerbloemen module. In deze module leert u alles over het maken van suikerbloemen op commerciële basis, suikerbloemen op draad en informatie met betrekking tot het zakelijke aspect. In deze blog zal ik u meer vertellen over de inhoud van deze module, de cursusleider en de benodigde materialen.

De suikerbloemen module is één van de drie modules die u moet volgen om het PME master certificaat te behalen. De cursus duurt minimaal 25 lesuren en is opgezet door PME Cake Ltd. De lessen worden gegeven in kleine groepen van maximaal 4 personen. Dit zorgt voor een intensieve begeleiding en veel aandacht voor elke student. De lessen worden gegeven door Ellen, een gediplomeerd instructrice voor de PME Diploma Cursussen sinds 2008. Ellen heeft ca. 40 jaar ervaring in het maken van suikerbloemen en verzorgt sinds 1995 allerlei workshops en cursussen. Bij de PME Diploma Cursus staan de suikerbloemen centraal.

De suikerbloemen module behandelt de basistechnieken in het maken van suikerbloemen op commerciële basis, suikerbloemen op draad en informatie met betrekking tot het zakelijke aspect. Tijdens de cursus leert u hoe u realistische suikerbloemen maakt en hoe u deze kunt gebruiken in arrangementen. Het maken van suikerbloemen vereist veel oefening en geduld, daarom is huiswerk maken tussen de lessen door noodzakelijk. Om dit huiswerk te maken heeft u materialen nodig, deze behoren tot de PME materialen kit. Deze kit, inbegrepen in de cursusprijs, bevat een 17 delige selectie van materialen en bloem en blad uitstekers. Het kan voorkomen dat niet alle materialen aan bod komen tijdens de cursus. Tevens zullen er een aantal extra materialen nodig zijn om bloemen te maken zoals een rolstokje, werkbord, schuimpads, penselen, poederkleurstof. Deze extra materialen worden in de eerste les besproken zodat u het juiste materiaal heeft om de PME cursus te volgen.

De PME materialen kit bevat onder andere een ball tool, leaf veining tool, serrated cone tool (5/6 star), 16-petal- gerbera plunger 70 mm, rose leaf plunger 40mm, ivy leaf plunger 28 mm, blossom plunger 6 mm, petal cutter 75 mm, lily cutter 80 mm, freesia cutter 35 mm, calyx cutter 23 mm, cymbidium orchid cutter, cattleya orchid cutter, calyx cutter 60 mm, and 3 honeysuckle cutters. Het is handig om een markeerstift mee te nemen om uw materialen te markeren aangezien iedereen met hetzelfde eigen materiaal werkt.

Na aanmelding én betaling is uw inschrijving definitief. Diploma's worden alleen uitgereikt indien u alle 4 lessen hebt gevolgd, het project afgerond is en de vereiste standaard behaald is. De cursusprijs is inclusief de PME studentenkit (basis) en cursusboek, evenals het PME Creating Celebration Cakes & Sugar Flowers Book, dat eenmalig per drie modules wordt verstrekt. Daarnaast worden ook ingrediënten zoals bloemenpasta (2 pakjes), lijm, bloemendraad (basishoeveelheid), een rol bloementape en koffie/thee voorzien. Lunch graag zelf meenemen. De uitgebreide materialenkit wordt aan het begin van de cursus uitgereikt en deze hoeveelheid is in principe voldoende voor de werkstukken die tijdens de cursus worden gemaakt. Echter, indien u meer ingrediënten, draad, meeldraden en tape nodig heeft voor bijvoorbeeld extra oefening, kunt u deze tijdens de lessen of vooraf in onze webshop online aanschaffen.
De PME Diploma Cursus wordt gegeven in het TaartAtelier van Ellen's Creative Cakes in Donderen (Drenthe). Donderen ligt op ca. 15km afstand van zowel Assen als Groningen, 3km vanaf de afslag Vries op de A28.

De eerstvolgende cursus start op zaterdag 9 september 2023. Voor meer informatie en aanmelding klikt u hier.

Maak je eigen peperkoekhuisje deze kerst!

By Ellen Bolhuis-Bosboom 3 years ago 3931 Views No comments

Nu velen van ons meer thuis zijn, wordt het versieren van je eigen huis rond de feestdagen nóg gezelliger. Een peperkoekhuisje is een echte blikvanger op de kersttafel, en ook lekker natuurlijk. Bovendien is het bakken, bouwen en versieren van een peperkoekhuis een leuke activiteit om samen te doen! Om je op gang te helpen, hebben we hier een overzicht gemaakt van de stappen, benodigdheden, producten en versier ideeën!

Merken