Swipe to the left

Herfstige Recepten: Mugcakes

Herfstige Recepten: Mugcakes
By Ellen Bolhuis-Bosboom 11 months ago 439 Views No comments

Hieronder staat één van onze favoriete recepten voor een regenachtige dag. Deel in de comments jouw favoriete recepten of andere lekkernijen die jou de herfst door helpen, of deel hier recepten met anderen! Houd de blog in de gaten voor nieuwe inspiratie!

Mugcakes

Heb je minder zin om een hele taart te bakken, of heb je simpelweg zin in een snelle hap? Gebruik dan een mok om een taartje in te maken, je hebt in enkele minuten een lekkere cake!

Er zijn kant-en-klare mixen voor mugcakes in de supermarkten, maar ook dit recept kan makkelijk gemaakt worden met zelfrijzend bakmeel, cacaopoeder, suiker, melk en wat zonnebloemolie. Aan deze mugcake kun je van alles naar smaak toevoegen, o.a. een theelepel kaneel, kruidnagel, espressopoeder, speculaaskruiden en vanille extract. Zet de mok in de magnetron op vol vermogen (±800W) voor 2 minuten. Deze tijd kan een beetje verschillen per magnetron, mix en mok. De cake is klaar wanneer de cocktailprikker schoon en droog uit de mugcake komt.

Spuit er vervolgens een (royale) toef slagroom op. Je kunt daar dan nog cacaopoeder, kaneel of andere kruiden passend bij jouw soort mugcake op sprenkelen of shaken.

De mugcake is dan misschien nét niet zo lekker als een echte chocolade biscuit, maar als je even lekker op wilt warmen is dit de oplossing ;)

Het team van Ellen's Creative Cakes wenst je nog een hele fijne dag!


Ben jij al geabonneerd op onze nieuwsbrief? Mis nooit tijdelijke aanbiedingen, nieuwtjes of kortingscodes!

Schrijf je hier in: http://eepurl.com/gi9Son


Merken