Swipe to the left

PME Sugarflowers Module

By Ellen Bolhuis-Bosboom 1 years ago 184 Views No comments

De PME Professional Diploma cursus is een uitgebreide cursus waarin verschillende technieken behandeld worden, waaronder de suikerbloemen module. In deze module leert u alles over het maken van suikerbloemen op commerciële basis, suikerbloemen op draad en informatie met betrekking tot het zakelijke aspect. In deze blog zal ik u meer vertellen over de inhoud van deze module, de cursusleider en de benodigde materialen.

De suikerbloemen module is één van de drie modules die u moet volgen om het PME master certificaat te behalen. De cursus duurt minimaal 25 lesuren en is opgezet door PME Cake Ltd. De lessen worden gegeven in kleine groepen van maximaal 4 personen. Dit zorgt voor een intensieve begeleiding en veel aandacht voor elke student. De lessen worden gegeven door Ellen, een gediplomeerd instructrice voor de PME Diploma Cursussen sinds 2008. Ellen heeft ca. 40 jaar ervaring in het maken van suikerbloemen en verzorgt sinds 1995 allerlei workshops en cursussen. Bij de PME Diploma Cursus staan de suikerbloemen centraal.

De suikerbloemen module behandelt de basistechnieken in het maken van suikerbloemen op commerciële basis, suikerbloemen op draad en informatie met betrekking tot het zakelijke aspect. Tijdens de cursus leert u hoe u realistische suikerbloemen maakt en hoe u deze kunt gebruiken in arrangementen. Het maken van suikerbloemen vereist veel oefening en geduld, daarom is huiswerk maken tussen de lessen door noodzakelijk. Om dit huiswerk te maken heeft u materialen nodig, deze behoren tot de PME materialen kit. Deze kit, inbegrepen in de cursusprijs, bevat een 17 delige selectie van materialen en bloem en blad uitstekers. Het kan voorkomen dat niet alle materialen aan bod komen tijdens de cursus. Tevens zullen er een aantal extra materialen nodig zijn om bloemen te maken zoals een rolstokje, werkbord, schuimpads, penselen, poederkleurstof. Deze extra materialen worden in de eerste les besproken zodat u het juiste materiaal heeft om de PME cursus te volgen.

De PME materialen kit bevat onder andere een ball tool, leaf veining tool, serrated cone tool (5/6 star), 16-petal- gerbera plunger 70 mm, rose leaf plunger 40mm, ivy leaf plunger 28 mm, blossom plunger 6 mm, petal cutter 75 mm, lily cutter 80 mm, freesia cutter 35 mm, calyx cutter 23 mm, cymbidium orchid cutter, cattleya orchid cutter, calyx cutter 60 mm, and 3 honeysuckle cutters. Het is handig om een markeerstift mee te nemen om uw materialen te markeren aangezien iedereen met hetzelfde eigen materiaal werkt.

Na aanmelding én betaling is uw inschrijving definitief. Diploma's worden alleen uitgereikt indien u alle 4 lessen hebt gevolgd, het project afgerond is en de vereiste standaard behaald is. De cursusprijs is inclusief de PME studentenkit (basis) en cursusboek, evenals het PME Creating Celebration Cakes & Sugar Flowers Book, dat eenmalig per drie modules wordt verstrekt. Daarnaast worden ook ingrediënten zoals bloemenpasta (2 pakjes), lijm, bloemendraad (basishoeveelheid), een rol bloementape en koffie/thee voorzien. Lunch graag zelf meenemen. De uitgebreide materialenkit wordt aan het begin van de cursus uitgereikt en deze hoeveelheid is in principe voldoende voor de werkstukken die tijdens de cursus worden gemaakt. Echter, indien u meer ingrediënten, draad, meeldraden en tape nodig heeft voor bijvoorbeeld extra oefening, kunt u deze tijdens de lessen of vooraf in onze webshop online aanschaffen.
De PME Diploma Cursus wordt gegeven in het TaartAtelier van Ellen's Creative Cakes in Donderen (Drenthe). Donderen ligt op ca. 15km afstand van zowel Assen als Groningen, 3km vanaf de afslag Vries op de A28.

De eerstvolgende cursus start op zaterdag 9 september 2023. Voor meer informatie en aanmelding klikt u hier.

Maak je eigen peperkoekhuisje deze kerst!

By Ellen Bolhuis-Bosboom 3 years ago 9733 Views No comments

Nu velen van ons meer thuis zijn, wordt het versieren van je eigen huis rond de feestdagen nóg gezelliger. Een peperkoekhuisje is een echte blikvanger op de kersttafel, en ook lekker natuurlijk. Bovendien is het bakken, bouwen en versieren van een peperkoekhuis een leuke activiteit om samen te doen! Om je op gang te helpen, hebben we hier een overzicht gemaakt van de stappen, benodigdheden, producten en versier ideeën!

Herfstige Recepten: Pompoen Muffins

By Ellen Bolhuis-Bosboom 5 years ago 2523 Views No comments

De oogst is binnen! Met de nachtvorst die langzamerhand de grond doet koelen heb ik de oogst van dit jaar weer binnengehaald. Dat wordt heerlijk smullen van boontjes en soep, maar wat kun je bakken met de groente uit jouw moestuin? Pompoen muffins natuurlijk! Net op tijd voor Halloween ;)

Speciaal dieet: zeker niet minder lekker!

By Ellen Bolhuis-Bosboom 5 years ago 1681 Views No comments

Geef je binnenkort een feestje, en weet je niet meer zeker of je gasten bepaalde allergieën hebben? Of misschien weet je dat juist, en bak je speciaal voor hen een veganistische, gluten-, noten-, of lactosevrije taart of andere lekkernijen! Lees hier onze top drie allergenenvrije taart(decoratie) opties!

Herfstige Recepten: Chocolade biscuit

By Ellen Bolhuis-Bosboom 5 years ago 4040 Views No comments

De vallende gouden bladeren brengen warme geuren met zich mee, doet de herfst jou ook zo denken aan kruidnagel, kaneel en anijs? De beste remedie tegen de buitenkou is natuurlijk het aanzetten van de oven! Lees in deze post over een van onze favoriete recepten voor een herfstige dag!

Herfstige Recepten: Mugcakes

By Ellen Bolhuis-Bosboom 5 years ago 977 Views No comments

De dagen worden korter, de nachten kouder. Des te meer de reden om jezelf lekker te verwennen met een lekker kopje warme thee taart! Lees in deze post over een heerlijk recept voor een herfstige dag!


Merken